Beställningssortiment

Vin & Natur Schueller 2 – SLUT!

Format 3 flaskor
Säljstart 2 maj 10:00
Artikelnummer 56870
Pris 939:-
launch Beställ från Systembolaget

Redan vid arton års ålder tog Bruno Schueller över ansvaret för den här familjeegendomen som startades av hans far Gérard på 1960-talet, och som drivits med ekologiska metoder ända sedan 1970-talet. Gården är baserad i byn Husseren-les-Châteaux, som ligger på höjderna knappt tio kilometer sydväst om Colmar.

Schueller odlar närmare tio hektar – bland annat den ryktbara, kalkstinna lieu-dit Bildstœcklé samt Grands Crus Eichberg och Pfersigberg – vars jordar är präglade av kalksten och kalkrik lera. Hans stilar svingar vanligtvis en bra bit utanför normen för området. Druvmusterna får jäsa fritt utan påverkan, och vanligen går den malolaktiska omvandlingen igenom. Vinerna lyfts av höga toner i aromatik och syra.

Bruno är kreativ och öppensinnad. Beroende på årgångens karaktär och druvornas egenskaper väljer han om han ska låta de vita vinerna få macerera med skalen, om det ska bli mousserande vin, eller om han ska låta bli att toppa upp faten för att framkalla en slöja av flor. Hans hantverk drivs av en djupgående artistisk frihet.


Pinot Blanc 2020

Pinot Blanc kommer från lägen i Husseren-les-Châteaux med jordar av kalkrik lera. De hela druvklasarna pressades direkt efter skörd, sedan jäste vinet av egen kraft med och ett års lagring på jästfällningen i gamla ekliggare av den typ som är traditionell i Alsace. Schuellers viner genomgår aldrig klarning eller filtrering, och ser inga som helst tillsatser på vägen från ranka till flaska.

Alkohol: 13 %

Muscat d'Alsace 2020

Muscat d'Alsace kommer från marker i Husseren-les-Châteaux med jordar av kalkrik lera. De hela druvklasarna pressades direkt efter skörd, sedan jäste vinet av egen kraft med och ett års lagring på jästfällningen i en gammal ekliggare av den typ som är traditionell i Alsace. Schuellers viner genomgår aldrig klarning eller filtrering, och ser inga som helst tillsatser på vägen från ranka till flaska.

Alkohol: 12,5 %

Gewurztraminer Cuvée Particulière 2020

Gewurztraminer Cuvée Particulière kommer från lägen i Husseren-les-Châteaux med jordar av kalkrik lera. De hela druvklasarna pressades direkt efter skörd, sedan jäste vinet av egen kraft med och ett års lagring på jästfällningen i gamla ekliggare av den typ som är traditionell i Alsace. Schuellers viner genomgår aldrig klarning eller filtrering, och ser inga som helst tillsatser på vägen från ranka till flaska.

Alkohol: 13,5 %