Beställningssortiment

Vin & Natur Robinot 3 – SLUT!

Format 3 flaskor
Säljstart 7 oktober 10:00
Artikelnummer 79362
Pris 1398:-
launch Beställ från Systembolaget

Jean-Pierre Robinot växte upp i Chahaignes – en liten by fem mil norr om Tours – men närmade sig det naturliga vinet på allvar i Paris. 1989 öppnade han vinbaren ”L’Ange Vin”, som blev en av de ledande adresserna i de smala kretsarna kring naturligt vin på den tiden. Idag betraktas den som banbrytande för hela rörelsen och utgör stoff till myter och legender. För tredje gången släpper vi ett trepack med våra favoriter från Robinot!


L'Iris 2017

Chenin blanc från 60-90 år gamla stockar i Jasnières. Jordmånen är röd lera och flinta på berggrund av kalksten. Efter långsam pressning jäste vinet av egen kraft i gamla fat och mognade på jästfällningen i två år. Buteljeringen gjordes utan klarning, filtrering eller tillsatser. De gamla rankorna har gett ett vin med hög koncentration, intensiv känsla av mineral och många års lagringspotential.

Lumière des Sens 2018

Pineau d'aunis från 40-åriga stockar i Coteaux du Loir. Jordarna består av röd lera, kvartsit och kalksten. De hela klasarna fick jäsa spontant med två veckors maceration "semi-carbonique". Efter pressning vilade vinet femton månader i gamla fat. Det här är den andra buteljeringen, som har fått ett års extra élevage. Buteljeringen gjordes utan klarning, filtrering eller tillsatser.

Pineau d'aunis är en gammal lokal druvsort som ger slanka, rödbärigt syrliga och peppriga viner, ofta med en tydlig mineralsälta. Robinots versioner utvecklas fint med lagring.

Nocturne 2018

Pineau d'aunis från 50-100 år gamla stockar i Jasnières. Jordmånen består av röd lera och vittrad flinta (silex) på berggrund av kalk. De hela druvklasarna jäste spontant med tre veckors maceration "semi-carbonique". Efter pressning vilade vinet ett år i gamla fat. Buteljeringen gjordes utan klarning, filtrering eller tillsatser.

Pineau d'aunis är en gammal lokal druvsort som ger slanka, rödbärigt syrliga och peppriga viner, ofta med en tydlig mineralsälta. Robinots versioner utvecklas fint med lagring, och Nocturne kommer med extra djup från de gamla rankorna.