Beställningssortiment

Rosso Cancelli 2019 – Vini Rabasco – SLUT!

Format Beställs i kolli om 3 flaskor
Säljstart 5 oktober 10:00
Artikelnummer 75227
Pris 258:-
launch Beställ från Systembolaget

Iole Rabasco och hennes familj odlar nio hektar på fyra olika platser i trakten ovanför staden Pescara i Abruzzo. Höjden över havet är cirka 450 meter, och jordarna består mest av kalkrik lera med fossila inslag. Klimatet präglas delvis av sydlig värme, men landskapet svalkas också av en stadig eftermiddagsvind från bergskedjan Gran Sasso i väster ut mot havet till öster, som tar udden av värmetopparna och ger en långsammare druvmognad. Odlingarna är sedan länge ekologiskt certifierade.


Rosso Cancelli 2019 - Vini Rabasco

Rosso Cancelli är ett saftigt rött baserat på druvsorten montepulciano d'abruzzo. Frukten kommer från ‘Vigna Cancelli’ i Pianella. Vinmarken omfattar fyra hektar med en jordmån av kalkrik lera varvad med marina fossil. Rankorna är cirka 40 år gamla och uppbundna på tradionellt vis i form av pergola (“tendone”).

Druvorna skördades relativt tidigt för att undvika övermognad. Vinet jäste sedan spontant i tank med en veckas urlakning och mognade ett halvår med par omdragningar enligt månens faser. Vinet buteljerades utan klarning, filtrering eller tillsatser. Dricks gärna hyfsat svalt och smakar bäst samma kväll som det öppnats.