Format | 3 flaskor |
---|---|
Säljstart | 2 november 10:00 |
Artikelnummer | 78015 |
Pris | 1179:- |
Beställ från Systembolaget |
Jean-Louis Dutraive var länge en doldis, men har på senare år blivit en av de mest hyllade vinmakarna i Beaujolais. Hans viner har en fantastisk balans och elegans och utvecklas påtagligt bra med lagring.
Förutom de egna markerna köper man sedan 2016 in frukt från vänner och grannar som odlar med ekologiska metoder. Dessa cuvéer marknadsförs under etiketten Famille Dutraive – ett klart rimligt namn eftersom såväl sonen Justin som dottern Ophélie är starkt engagerade i arbetet!
2019 avtecknar sig som en exceptionellt lyckad årgång i Beaujolais. De aktuella vinerna visade sig väldigt fint redan i november 2019 när vi besökte gården och provade från tankar och fat.
– Alla jäsningar är avslutade, skrockar Jean-Louis Dutraive. 2019 är mer… glou-glou… hahahahaha! En god årgång för den här typen av vin. Jag föredrar alltid ett lättare vin!
Fler beskrivningar finner du i vår årgångsrapport från Bourgogne och Beaujolais.
Gamay från lieu-dit "Les Perelles" i AOC Chénas. Frukten är inköpt från ekologisk odling.
Efter handskörd kyldes druvorna ner över natten. De hela klasarna fick sedan jäsa spontant i slutna tankar av glasfiber och betong, under ett täcke av koldioxid ("macération carbonique") Urlakningen med skalen varade i 30 dagar utan aktiv extraktion. Efter mjuk pressning i pneumatisk press fick vinet mogna ett drygt halvår i äldre bourgognefat innan assemblage med en minimal tillsats svavel. Buteljeringen gjordes utan klarning eller filtrering.
2019 är en exceptionellt lyckad årgång som kombinerar fin tidig drickbarhet med rejäl lagringspotential. Öppnad flaska håller utan problem till nästa kväll.
Gamay från lieu-dit "Clos du Chapitre" i AOC Chénas. Frukten är inköpt från ekologisk odling.
Efter handskörd kyldes druvorna ner över natten. De hela klasarna fick sedan jäsa spontant i slutna tankar av glasfiber och betong, under ett täcke av koldioxid ("macération carbonique") Urlakningen med skalen varade i 30 dagar utan aktiv extraktion. Efter mjuk pressning i pneumatisk press fick vinet mogna ett drygt halvår i äldre bourgognefat innan assemblage med en minimal tillsats svavel. Buteljeringen gjordes utan klarning eller filtrering.
2019 är en exceptionellt lyckad årgång som kombinerar fin tidig drickbarhet med rejäl lagringspotential. Öppnad flaska håller utan problem till nästa kväll.
Gamay från lieu-dit "Les Deduits" i AOC Fleurie. Frukten är inköpt från ekologisk odling.
Efter handskörd kyldes druvorna ner över natten. De hela klasarna fick sedan jäsa spontant i slutna tankar av glasfiber och betong, under ett täcke av koldioxid ("macération carbonique") Urlakningen med skalen varade i 30 dagar utan aktiv extraktion. Efter mjuk pressning i pneumatisk press fick vinet mogna ett drygt halvår i äldre bourgognefat innan assemblage med en minimal tillsats svavel. Buteljeringen gjordes utan klarning eller filtrering.
2019 är en exceptionellt lyckad årgång som kombinerar fin tidig drickbarhet med rejäl lagringspotential. Öppnad flaska håller utan problem till nästa kväll.