Beställningssortiment

Vin & Natur Conestabile 1 – SLUT!

Format 3 flaskor (2 x 75 cl, 1 x 100 cl)
Säljstart 16 maj 10:00
Artikelnummer 57023
Pris 762:-
launch Beställ från Systembolaget

Vini Conestabile della Staffa är en historisk egendom femton kilometer utanför Perugia i Umbrien. Gården drivs idag av Danilo Marcucci och hans hustru Alessandra, från släkten Conestabile della Staffa. Strax väster om vinmarkerna, som omfattar tolv hektar, breder Lago di Trasimeno ut sig. Den stora sjöns vattenmassa har en viktig inverkan på klimatet och vinrankorna. Jordbruket är ekologiskt med certifiering. Projektet går ut på att arbeta så lyhört som möjligt för både marker och vin, med ekologisk certifiering och naturliga metoder. Den första årgången som gjordes i Danilos regi var 2015.


VivÒ Rosso 2020

VivÒ Rosso är framställt av sangiovese från sydvästlägen på 250-350 meters höjd, med lerahaltiga jordar på en berggrund av kalksten. Efter handskörd jäste musten spontant i glasfibertank med sex dygns maceration. Därefter följde ett drygt halvårs lagring på jästfällningen i tank. Buteljeringen gjordes utan klarning, filtrering eller tillsatser, i glasklar flaska under kronkapsyl. Vinet håller utan problem ett par dygn i öppen flaska.

Alkohol: 12%

LitrÒ Rosso 2020

LitrÒ Rosso är framställt av sangiovese från sydvästlägen på 250-350 meters höjd, med lerahaltiga jordar på en berggrund av kalksten. Efter handskörd jäste musten spontant i glasfibertank med sex dygns maceration. Därefter följde ett drygt halvårs lagring på jästfällningen i tank. Buteljeringen gjordes utan klarning, filtrering eller tillsatser, i glasklar literflaska under kronkapsyl. Vinet håller utan problem ett par dygn i öppen flaska.

Alkohol: 12%

Il Rosso 2019

Il Rosso är en blandning av sangiovese, sagrantino och ciliegiolo i proportionerna 40/40/20. Druvorna jäste spontant med tio dagars maceration i gamla ekståndare (tini). Efter pressning fick vinet mogna i tankar av rostfritt stål, cement och glasfiber. Slutligen buteljerades det utan klarning, filtrering eller tillsatser. Stilen känns tidlös och traditionell med mogen tanninstruktur och behaglig balans, och årgång 2019 har nu hunnit få lagom utveckling i flaska. Håller utan problem till nästa kväll.

Alkohol: 13 %