Beställningssortiment

Vin & Natur Casot des Mailloles 1

Format 3 flaskor
Säljstart 11 december 10:00
Artikelnummer 73979
Pris 1041:-
launch Beställ från Systembolaget

Sedan 2015 driver Jordi Perez den berömda domänen som startades av Alain Castex. I samband med att Jordi tog över adderades ett par granitdominerade vinmarker på höjderna i det inre av Roussillon, runt byn Tarerach. Här odlar han syrah, marsanne och vermentino – sorterna som tar plats i vår första låda från Casot des Mailloles.


Obreptice XXII (2022)

Vermentino från yngre stockar planterade i terrasser på 550-600 meters höjd med jordar av vittrad granit. De högt belägna vinmarkerna ligger i Tarerach, i det inre av Roussillon ovanför floden Têt, och adderades till domänen 2015. Jordbruket är ekologiskt med certifiering, marken täcks av vegetation och arbetet sker delvis med hjälp av häst.

ruvorna skördades för hand och pressades direkt. Vinet jäste spontant i rostfri ståltank och vilade på jästfällningen till en bit in på våren. Buteljeringen gjordes utan klarning, filtrering eller tillsatser.

Médée XXII (2022)

Syrah samt en femtedel marsanne från yngre stockar planterade i terrasser på 550-600 meters höjd med jordar av vittrad granit. De högt belägna vinmarkerna ligger i Tarerach, i det inre av Roussillon ovanför floden Têt, och adderades till domänen 2015. Jordbruket är ekologiskt med certifiering, marken täcks av vegetation och arbetet sker delvis med hjälp av häst.

Druvorna skördades för hand och pressades direkt. Vinet jäste spontant i rostfri ståltank och vilade på jästfällningen till en bit in på våren. Buteljeringen gjordes utan klarning, filtrering eller tillsatser.

Comax Ethylix XXII (2022)

Syrah från yngre stockar planterade i terrasser på 550-600 meters höjd med jordar av vittrad granit. De högt belägna vinmarkerna ligger i Tarerach, i det inre av Roussillon ovanför floden Têt, och adderades till domänen 2015. Jordbruket är ekologiskt med certifiering, marken täcks av vegetation och arbetet sker delvis med hjälp av häst.

Rött vin gjort på lika delar avstjälkade druvor, hela klasar och direkt pressning. Vinet jäste spontant med kort maceration i rostfri ståltank och vilade på jästfällningen till en bit in på våren. Buteljeringen gjordes utan klarning, filtrering eller tillsatser.