Beställningssortiment

Rosé de Meunier – Laherte Frères – SLUT!

Format Beställs i kolli om 3 flaskor.
Säljstart 7 juni 10:00
Artikelnummer 57482
Pris 567:-
launch Beställ från Systembolaget

Aurélien Laherte odlar vin i Chavot – en stillsam liten by i norrsluttning i Coteaux Sud d’Épernay, området som ligger inklämt mellan Marnedalen och Côte des Blancs. Familjen förfogar över elva hektar fördelade på 75 parceller i tio byar som sträcker sig över tre områden, Coteaux Sud d’Épernay, Côte des Blancs och Vallée de la Marne. Redan 2005, när Aurélien tog över ansvaret för driften från sin far, lade han om till biodynamiska odlingsmetoder.

Lagom till sommarvärmen har vi fått hem Auréliens underbara roséchampagne av pinot meunier. Med sin kombination av fin frukt och låg dosage är den lika god till den lättare maten som på egen hand ute i parken!


Rosé de Meunier R20 - Laherte Frères

Rosé de Meunier är en ren meunier från äldre stockar i hembyn Chavot samt i Vallée de la Marne. Champagnen är en blandning av 'rosé de saignée' (30 %), vitt vin (60 %) och rött vin (10 %). Musterna jäste spontant i bourgognefat och större ekliggare, med delvis malolaktisk omvandling och sex månader på jästfällningen. Aktuell version är baserad på 2020, med hälften reservvin från 2019, varav två femtedelar lagrats i äldre bourgognefat och resten i 'foudres'. Flaskorna degorgerades i november 2022 till januari 2023 med 2,5 g/l dosage (Extra Brut)