Beställningssortiment

Éphémères Pétillants 2021 – Benoît Courault – SLUT!

Format Beställs i kolli om 3 flaskor
Säljstart 24 augusti 10:00
Artikelnummer 58265
Pris 299:-
launch Beställ från Systembolaget

Sedan 2006 arbetar Benoît Courault med sex hektar i Faye d’Anjou, alldeles i närheten av floden Layon som rinner genom det lantliga landskapet Anjou. Hans vinmarker är fint belägna, och med sina jordar av vittrad schist särdeles väl lämpade för chenin blanc. De flesta av stockarna är gamla och vissa av dem har nått en bra bit över hundra års ålder.

Med femton års erfarenhet har Benoit blivit en skicklig vinmakare vars viner har slående precision, men det avgörande arbetet sker fortfarande ute i vinmarkerna där Benoit tillbringar det mesta av sin tid och gärna i sällskap av hästen Norway. Trots den skenbara enkelheten i vineriet ägnar Benoit ständig uppmärksamhet åt de små detaljerna, och som den musikälskare han är så är det sällan tyst i källaren.


Éphémères Pétillants 2021

"Pétillant naturel" (méthode ancestrale) av chenin blanc. De hela druvklasarna pressades direkt, och sedan fick musten jäsa spontant i glasfibertank. Det jäsande vinet filtrerades försiktigt innan det buteljerades för utjäsning i flaska. Flaskorna är förslutna med kronkapsyl och har inte degorgerats.

Éphémères Pétillants har en gnutta restsötma (4 g/l) som ger en fruktig känsla i fin balans med toner av bitter citrus.