Beställningssortiment

Bardolino ’Goto’ 2022 – Sassara – SLUT!

Format Beställs i kolli om 3 flaskor
Säljstart 27 september 10:00
Artikelnummer 51307
Pris 277:-
launch Beställ från Systembolaget

Nya årgångar betyder återlansering av två viner från Sassara!

Strax väster om Verona, på kullar av istidsmorän söder om Lago di Garda, hittar vi Vini Sassara. Det här är ett ungt projekt från ett par odlare som har lång erfarenhet av biodynamisk odling och naturliga metoder – Alessia och Stefano Bertaiola. Med avstamp i Stefanos familjegård har de arbetat tillsammans med tio hektar vinmarker sedan 2007.

Området är sedan tidigare kanske mest bekant för vinerna Bardolino och Bianco di Custoza, men Alessia och Stefano drömde från början om att gå utanför normen och se vad deras druvor och terroir skulle kunna ge för slags uttryck med friare metoder.

Inte minst spännande är deras orangea “Esotico” som är framställt av i stort sett alla druvsorter som odlas i trakten av Gardasjön – bortåt ett tiotal, både gröna och blå. Det kamomilltonade “Misià” och det körsbärsröda “Bardolino Goto” är lika charmiga de. Alkoholen är befriande låg och förmågan att läska således på topp.


Bardolino 'Goto' 2022

Bardolino Goto är ett saftigt ljusrött vin av de lokala blå sorterna corvina, rondinella och molinara.  Druvorna jäste med 'pied de cuve' - spontan förjäsning - och sex dagars skalmaceration i små tankar utan temperaturkontroll. Efter pressning vilade vinet fem månader i ståltank. Buteljeringen gjordes utan klarning eller filtrering, och helt utan tillsatser.

Alkohol: 11,5 %