Tillfälligt sortiment

Susucaru Rosato 2020 – Frank Cornelissen – SLUT!

Säljstart 25 maj 10:00
Artikelnummer 90620
Pris 249:-
launch Köp från Systembolaget

Belgaren Frank Cornelissen har en bakgrund som vinhandlare i Bryssel. Efter sitt första besök på vulkanen Etnas nordsluttningar år 2000 bestämde han sig för att flytta dit på heltid och odla vin. Valet föll slutligen på Etna efter att Frank hade funderat grundligt över bästa tänkbara oförstörda plats på planeten Jorden att göra storslagna viner.

Etna är ett relativt svalt område, vars klimat skiljer sig en hel del från resten av Sicilien. Geologiskt sett handlar det om vulkanisk basalt, lava och sand. De norra dalgångarna på Etna är framförallt kända för sina gamla odlingar av nerello mascalese. Druvsorten ger eleganta och intensiva röda viner med ljusare färg och tanniner som är strukturerade åt nebbiolo-hållet.


Susucaru Rosato 2020

Äntligen är det dags för ny årgång av Susucaru Rosato. Som vanligt rör det sig om en blandning av blå och gröna lokala druvsorter från yngre rankor, med nerello mascalese i täten.

2020 är inte fullt lika fjäderlätt som 2018 och 2019 utan mer normalt balanserad. Den har större och mer uttrycksfull aromatik, frisk blodapelsinsyra och en extra procent alkohol, så att den klockar in på 12,5 %