Beställningssortiment

Rosé de Meunier – Laherte Frères

Format Beställs i kolli om 3 flaskor.
Säljstart 19 april 10:00
Artikelnummer 78864
Pris 471:-
launch Beställ från Systembolaget

Aurélien Laherte odlar vin i Chavot, en stillsam liten by i norrsluttning i området Coteaux Sud d’Épernay som ligger inklämt mellan Marnedalen och Côte des Blancs i Champagne. Familjen förfogar över ungefär elva hektar fördelade på 75 parceller, i tio byar som sträcker sig över tre områden, Coteaux Sud d’Épernay (Chavot, Épernay, Vaudancourt, Moussy, Mancy och Morangis), Côte des Blancs (Vertus och Voipreux) och Vallée de la Marne Rive Gauche (Le Breuil och Boursault). När Aurélien tog över ansvaret för driften från sin far 2005 lade han om till biodynamiska odlingsmetoder.

Lagom till vårvärmen har vi lagt upp Auréliens roséchampagne av pinot meunier för beställning. Med sin kombination av fin frukt och låg dosage är den lika god till den lättare maten som på egen hand ute i parken!


Rosé de Meunier - Laherte Frères

Pinot meunier från stockar med 30 års snittålder i hembyn Chavot samt i Vallée de la Marne. Vinet är en blandning av 30 % rosé de saignée, 10 % rött vin och 60 % vitt vin. Musten jäste spontant i bourgognefat och större ekliggare, med delvis malolaktisk omvandling och sex månader på jästfällningen. Aktuell version är baserad på 2018 med hälften reservvin från 2017, varav 40% lagrats i äldre bourgognefat. Flaskorna degorgerades i december 2020 och januari 2021 med 2,5 g/l dosage (Extra Brut).