Renaud Bruyère & Adeline Houillon

Renaud Bruyère & Adeline Houillon lärde känna varandra på en hotell- och restaurangutbildning i Besançon. 2004 beslöt de sig gemensamt för att slå sig ner i den lilla byn Pupillin ovanför Arbois. Inom ett par år fick Renaud en tjänst hos Stéphane Tissot, medan Adeline - som är syster till Emmanuel Houillon - jobbade tillsammans med sina två bröder hos grannen Pierre Overnoy. Den första årgången de prövade att själva göra vin i liten skala var 2007.

Steg för steg har paret byggt upp sin egen familjedomän. Idag brukar de sex hektar vinmark i Arbois, Pupillin & Montigny-lès-Arsures. Från början gjordes vinerna i den lilla källaren under familjens kök, men på senare tid har de tagit över det gamla grannhuset som har rymligare källarvalv. Här vilar en mångfald äldre fat från olika lägen och årgångar av chardonnay och savagnin, medan poulsard & trousseau vanligen får jäsa och mogna i tank. Biodynamik är ett ledord i verksamheten och levande viner i flaska är en självklarhet.

Viner

Ursprung: Arbois, La Croix Rouge
Druvsort: Chardonnay
Jord: Lera & kalk
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Odling: Biodynamisk utan cert.
Volymer: 750ml / 1500ml
Ursprung: Arbois, Les Tourillons
Druvsort: 80% chardonnay, 20% savagnin, 35-åriga stockar
Jord: Kalk & lera
Uppväxt: Spontan jäsning och lagring i äldre fat.
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Odling: Biodynamisk utan cert.
Volymer: 750ml / 1500ml
Ursprung: Pupillin
Druvsort: Chardonnay & savagnin
Jord: Lera
Uppväxt: Spontan jäsning och lagring i äldre fat.
hl/ha: 20
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Odling: Biodynamisk utan cert.
Volymer: 750ml / 1500ml
Ursprung: Pupillin
Druvsort: Ploussard
Jord: Lera
Uppväxt: Spontan jäsning och lagring i ståltank.
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Odling: Biodynamisk utan cert.
Volymer: 750ml / 1500ml
Ursprung: Arbois
Druvsort: Trousseau
Uppväxt: Spontan jäsning och lagring i ståltank.
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Odling: Biodynamisk utan cert.
Volymer: 750ml / 1500ml

Bilder

Fler Bönder: