Dinamo är ett samarbete mellan familjen Nofrini i Colle Castelluccio och deras granne Danilo Marcucci, som båda driver sitt jordbruk med ekologiska metoder och gör sina viner utan tillsatser. Gården ligger ett par mil väster om Perugia, och familjen har sina vinmarker i branta sluttningar på 550 meters höjd. Jordarna består av mörk lerskiffer och sten av sedimentära bergarter. Strax väster om vinmarkerna ligger Lago di Trasimeno, och den stora sjöns vattenmassa har en viktig inverkan på klimatet.
Alla viner från Dinamo jäser spontant med naturligt förekommande jäststammar i glasfibertankar, med eller utan skalmaceration. Efter ungefär ett halvårs vila i tank buteljeras de på literflaskor under kronkapsyl, utan föregående klarning eller filtrering. Inga tillsatser har använts i något steg av framställningen, och samtidigt håller vinerna bra i öppen flaska. Samma melodi, tre olika färger på refrängerna!
“I made my first wine with my grandfather. My snack was homemade bread dipped in wine and some sugar . It was 1976 and the wine was natural and still had a high daily nutritional value and was an important source of energy for everyone, especially for those who had to face the heavy days of agricultural work … energy for the body and mind. A stimulating idea, to go back to the rediscovery of my origins, with the strength of everything I have built up to now in natural wine ”. Danilo Marcucci
Certifierad ekologisk produktion