Philippe Jambon

Philippe och Cathérine Jambon kom över sin första vinmark 1997 efter att sökt de bästa jordarna som Beaujolais har att erbjuda. År 2000 hittade de ett hus med källare i Chasselas. Efter fortsatt letande äger de idag totalt 3,5 hektar utspridda på jordar som familjen Jambon anser vara av högsta kvalité.

Från starten har de varit övertygade om vilken typ av vin de vill göra: odling med största respekt för naturen utan syntetiska ämnen och "hands off" i källaren. Familjen Jambon har haft svåra år med mängder av hagel vilket lett till förlorade skördar. Philippe står ändå med en källare full av vin från 2000 och framåt men vägrar att buteljera vinerna innan han anser att de är färdiga. Philippe vet att tålamod är nyckeln till stort vin, men samtidigt måste familjen klara sin försörjning. Därför har man börjat vinifiera druvor från vänner som odlar ekologiskt - dessa viner buteljeras under namnet "Une Tranche".

Viner

Ursprung: Beaujolais & Rhône
Druvsort: Gamay (Beaujolais), grenache & syrah (Rhône)
Jord: Granit i Beaujolais & kalkblandad lera i Rhône
Uppväxt: Spontan jäsning och lagring i tank.
Odling: Ekologisk utan cert.
Volymer: 750ml
Ursprung: Leynes, lieux-dits Balmont, Batailles & Ganivets
Druvsort: Gamay
Uppväxt: Spontan jäsning och fem års lagring i gamla fat. Ingen filtrering.
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Odling: Ekologisk utan cert.
Volymer: 750ml

Bilder

Fler Bönder: