Les En Hauts är ett ungt projekt som grundar sig på decennier av vänskap mellan Frédéric Cossard och Damien Coquelet. Fred är ju mest berömd för sina fria och levande bourgogner, men har alltid varit ett fan av beaujolais crus, vars bästa lägen förr i tiden hölls jämsides côte de nuits. Sedan starten 2007 har Damien visat sin begåvning och får stor respekt i Beaujolais för sitt samvetsgranna jobb i vinmarkerna och sitt icke-interventionistiska källararbete.
Les En Hauts jobbar ekologiskt i markerna och handskördar i små kassetter för att bevara druvorna hela och oskadda innan de jäser spontant i tank och lagras i cementägg. Fred och Damien gör dels Morgon från ett nordostläge i Côte du Py med 50-åriga stockar, och dels Chiroubles från sydostvända lägen där stockarna är över 100 år gamla. Stilen är lätt, elegant och seriös och kvaliteten helt i linje med vad man kan förvänta sig från de här båda erfarna vinmakarna.
Certifierad ekologisk produktion