Frankrike – Bourgogne

Domaine Derain

Dominique Derain är idag veteran och legend på den naturliga vinscenen. Han startade sin yrkesbana som tunnbindare, men insåg efter några år att han ville komma närmare vinet än så. 1988 fick Dominique och hans numera ex-fru Cathérine möjlighet att förvärva fem och en halv hektar mark runtomkring Saint-Aubin och ta över den gamla prästgården i byn.

Utöver markerna i Saint-Aubin – som ger mer vitt vin än rött – har Domaine Derain fina rödvinslägen i Mercurey, Pommard och Gevrey-Chambertin. Dessutom en aligoté från riktigt gamla stockar i Puligny. Idag odlar man åtta hektar, med den nionde nyss planterad. Ända sedan starten har Dominique jobbat biodynamiskt i markerna och naturligt i källaren. Många är de bönder som hälsat på hos Dominique genom åren för att prata naturlig vinmakning och hur man dyngar ihop den bästa komposten.

Efter varsam handskörd i små tråg görs de vita vinerna med direkt pressning av hela friska druvklasar. Musten får jäsa spontant i äldre ekfat – minst fem år gamla – och vinet får sedan utvecklas på sin jästfällning till strax innan nästa skörd. De röda vinerna jäser i öppna ekståndare med hela klasar och mognar i fat under sju till tolv månader. Vanligen behövs ingen filtrering, och bara minimala tillsatser svavel vid assemblage.

Sedan flera år har Dominique lämnat över ansvaret för driften till det yngre paret Julien Altaber och Carole Schwab, som båda arbetat länge på gården och dessutom driver Domaine Sextant i samma by. Även som pensionerad är Dominique fortfarande med ibland och jobbar i vingårdar och källare. Domaine Derains viner kan beskrivas som livfulla, transparenta tolkningar av klassiska ursprung.

domainederain.fr

Viner

Allez Goûtons Blanc 2018
Namn:Allez Goûtons Blanc 2018
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:Puligny-Montrachet/Corpeau (Vin de France)
Färg:Vitt
Druvsort:Aligoté doré, 0,5 ha planterade 1989 med massalt urval
Jord:Tyngre kalkrik röd lera
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:"Vin de Primeur". Direkt pressning. Ett par dygns sedimentering av musten i tank. Spontan jäsning i glasfibertank med malolaktisk omvandling. Två månaders lagring på jästfällningen. Tidig buteljering. Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Bourgogne Aligoté 2020
Namn:Bourgogne Aligoté 2020
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:Puligny-Montrachet/Corpeau, Côte de Beaune (Bourgogne AOP)
Färg:Vitt
Druvsort:Aligoté doré, från 70-åriga rankor av massalt urval
Jord:Tyngre kalkrik röd lera
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Fottrampning och sedan direkt pressning. Ett par dygns sedimentering av musten i tank. Spontan jäsning och sex månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Omdragning efter en månad för att låta vinet andas, skilja ut den tyngre jästfällningen och egalisera de olika faten i tank innan fortsatt élevage i fat. Ingen klarning, men lätt filtrering med kiselgur.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage.
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Bourgogne Blanc 2020
Namn:Bourgogne Blanc 2020
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:Lieu-dit 'La Corvée aux Moines', Puligny-Montrachet (Bourgogne AOP)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay, från sjuåriga rankor (planterade 2013)
Jord:Tyngre gul kalklera
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Fottrampning och sedan direkt pressning. Ett par dygns sedimentering av musten i tank. Spontan jäsning och sex månaders lagring på jästfällningen i tank. Ingen klarning eller filtrering. Endast en omdragning innan buteljering. Ingen klarning, men lätt filtrering med kiselgur.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage.
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Bourgogne 'La Combe' 2019
Namn:Bourgogne 'La Combe' 2019
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:Lieu-dit La Combe, Puligny-Montrachet (Bourgogne AOP)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay, planterade 1988
Jord:Djup kalkfattig brun alluvial jord (mestadels flodavlagringar) med bra dränerande egenskaper.
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Fottrampning och sedan direkt pressning. Ett par dygns sedimentering av musten i tank. Spontan jäsning och tio månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Omdragning efter en månad för att låta vinet andas, skilja ut den tyngre jästfällningen och egalisera de olika faten i tank innan fortsatt élevage i fat. Ingen klarning, men lätt filtrering med kiselgur.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Saint-Aubin 2019
Namn:Saint-Aubin 2019
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:En Vesvau med flera lägen, Saint-Aubin (Saint-Aubin AOP)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay
Jord:Olika lägen med exponering sydväst och sydöst. Ljus kalkmärgel och kalksten.
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Fottrampning och sedan direkt pressning. Ett par dygns sedimentering av musten i tank. Spontan jäsning och åtta månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Omdragning efter en månad för att låta vinet andas, skilja ut den tyngre jästfällningen och egalisera de olika faten i tank innan fortsatt élevage i fat. Ingen klarning, men lätt filtrering med kiselgur.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Saint-Aubin 2017
Namn:Saint-Aubin 2017
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:En Vesvau med flera lägen, Saint-Aubin (Saint-Aubin AOP)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay
Jord:Ljus kalkmärgel och kalksten
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Fottrampning och sedan direkt pressning. Ett par dygns sedimentering av musten i tank. Spontan jäsning och åtta månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Omdragning efter en månad för att låta vinet andas, skilja ut den tyngre jästfällningen och egalisera de olika faten i tank innan fortsatt élevage i fat. Ingen klarning, men lätt filtrering med kiselgur.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Saint-Aubin 'En Vesvau' 2015
Namn:Saint-Aubin 'En Vesvau' 2015
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:Lieu-dit En Vesvau, Saint-Aubin (0,60 ha)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay, planterade 1987
Jord:Brant sydostsluttning med vit kalkhaltig lera och kalksten
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Fottrampning och sedan direkt pressning. Ett par dygns sedimentering av musten i tank. Spontan jäsning och åtta månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Endast en omdragning innan buteljering.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Volymer:1500ml
Skriv ut informationsblad
Saint-Aubin 1er Cru 2019
Namn:Saint-Aubin 1er Cru 2019
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:Lieux-dits ’Sur le Sentier du Clou’ och ’Les Combes au Sud', Saint-Aubin Premier Cru AOP
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay
Jord:Två lägen - ett brant söderläge mitt i sluttningen och ett flackt läge vid foten av dalgången på sidan som vetter mot Chassagne. Vit kalkmärgel och kalksten samt röd järnrik lera och kalksten.
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Fottrampning och sedan direkt pressning. Ett par dygns sedimentering av musten i tank. Spontan jäsning och elva månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Omdragning efter en månad för att låta vinet andas, skilja ut den tyngre jästfällningen och egalisera de olika faten i tank innan fortsatt élevage i fat. Ingen klarning, men lätt filtrering med kiselgur.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Alkohol:14,5 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Saint-Aubin 1er Cru ’Sur le Sentier du Clou’ 2017
Namn:Saint-Aubin 1er Cru ’Sur le Sentier du Clou’ 2017
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:’Sur le Sentier du Clou’, Saint-Aubin
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay
Jord:Brant sydostläge mitt i sluttningen mellan Saint-Aubin och bydelen Gamay. Jorden består av vit kalklera och kalksten.
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Fottrampning och sedan direkt pressning. Ett par dygns sedimentering av musten i tank. Spontan jäsning och elva månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Omdragning efter en månad för att låta vinet andas, skilja ut den tyngre jästfällningen och egalisera de olika faten i tank innan fortsatt élevage i fat. Ingen klarning, men lätt filtrering med kiselgur.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Alkohol:14 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Saint-Aubin 1er Cru ’Les Combes au Sud' 2018
Namn:Saint-Aubin 1er Cru ’Les Combes au Sud' 2018
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:’Les Combes Au Sud', Saint-Aubin (0,20 ha)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay, 20-åriga rankor
Jord:Svagt sluttande läge vid foten av dalgången på sidan som vetter ner mot Chassagne. Djupare röd (järnrik) kalkhaltig lera med kalksten.
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Fottrampning och sedan direkt pressning. Ett par dygns sedimentering av musten i tank. Spontan jäsning och elva månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Omdragning efter en månad för att låta vinet andas, skilja ut den tyngre jästfällningen och egalisera de olika faten i tank innan fortsatt élevage i fat. Ingen klarning, men lätt filtrering med kiselgur.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Saint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2019
Namn:Saint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2019
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:'En Remilly', Saint-Aubin Premier Cru (0,7 ha)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay, planterade 1989 med klonalt urval
Jord:Brant läge på sydvästsidan av Le Mont Rachet. Hård kalksten med marina fossiler och vittrad marmor (Comblanchien)
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Fottrampning och sedan direkt pressning. Ett par dygns sedimentering av musten i tank. Spontan jäsning och tolv månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Omdragning efter en månad för att låta vinet andas, skilja ut den tyngre jästfällningen och egalisera de olika faten i tank innan fortsatt élevage i fat. Ingen klarning, men lätt filtrering med kiselgur.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Alkohol:14 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Saint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2018
Namn:Saint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2018
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:'En Remilly', Saint-Aubin Premier Cru (0,7 ha)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay, planterade 1989 med klonalt urval
Jord:Brant läge på sydvästsidan av Le Mont Rachet. Hård kalksten med marina fossiler och vittrad marmor (Comblanchien)
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Fottrampning och sedan direkt pressning. Ett par dygns sedimentering av musten i tank. Spontan jäsning och tolv månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Omdragning efter en månad för att låta vinet andas, skilja ut den tyngre jästfällningen och egalisera de olika faten i tank innan fortsatt élevage i fat. Ingen klarning, men lätt filtrering med kiselgur.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Alkohol:14 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Saint-Aubin 1er Cru 'Les Murgers des Dents de Chien' 2019
Namn:Saint-Aubin 1er Cru 'Les Murgers des Dents de Chien' 2019
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:'Les Murgers des Dents de Chien', Saint-Aubin Premier Cru (0,35 ha)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay, planterade 1989
Jord:Högt läge på toppen av sydvästsidan av Le Mont Rachet - till skillnad från En Remilly lutar platån svagt åt sydöst. Järnrik kalkhaltig lera och kalkstensblock med inslag av marmor.
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Fottrampning och sedan direkt pressning. Ett par dygns sedimentering av musten i tank. Spontan jäsning och fjorton månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Omdragning efter en månad för att låta vinet andas, skilja ut den tyngre jästfällningen och egalisera de olika faten i tank innan fortsatt élevage i fat. Ingen klarning, men lätt filtrering med kiselgur.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Alkohol:14 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Saint-Aubin 1er Cru 'Les Murgers des Dents de Chien' 2018
Namn:Saint-Aubin 1er Cru 'Les Murgers des Dents de Chien' 2018
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:'Les Murgers des Dents de Chien', Saint-Aubin Premier Cru (0,35 ha)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay, två tredjedelar äldre stockar och en tredjedel unga rankor.
Jord:Högt läge på sydvästsidan av Le Mont Rachet. Platå med järnrik kalkhaltig lera och kalkstensblock med inslag av marmor. Förr i tiden, när de här vingårdarna skapades, staplades stenarna upp vid sidan av vinmarken som en gärdsgård. De här stenmurarna kallas ”murgers” eller ”meurgers”. Kalkstenarna är vita och vassa som hundtänder - därav fick marken namnet Les Murgers des Dents de Chien.
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Fottrampning och sedan direkt pressning. Ett par dygns sedimentering av musten i tank. Spontan jäsning och fjorton månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Omdragning efter en månad för att låta vinet andas, skilja ut den tyngre jästfällningen och egalisera de olika faten i tank innan fortsatt élevage i fat. Ingen klarning, men lätt filtrering med kiselgur.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Allez Goûtons Rouge 2018
Namn:Allez Goûtons Rouge 2018
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:Vin de France (Pommard)
Färg:Rött
Druvsort:Pinot noir. 0,33 ha, varav 0,2 ha från 1950-talet och 0,13 ha från 2005.
Jord:Röd lera & kalksten
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:"Vin de Primeur". Fottrampning och delvis direkt pressning, delvis tio dagars maceration av hela klasar i öppna ekståndare. Spontan jäsning och två månaders lagring i glasfibertankar. Tidig buteljering. Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Bourgogne 'Les Riaux' 2019
Namn:Bourgogne 'Les Riaux' 2019
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:Lieu-dit Les Riaux, Corpeau (Bourgogne AOP - 0,45 ha)
Färg:Rött
Druvsort:Pinot noir, planterade 1998-2000, sélections massalew
Jord:Djup och järnrik brun lerjord
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Spontan jäsning av delvis fottrampade hela klasar i öppna ekståndare med tio dagars maceration. Sju månaders lagring i äldre fat (minst fem år gamla). Endast en omdragning innan buteljering. Ingen klarning eller filtrering.
hl/ha:50
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Alkohol:12 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Mercurey 'La Plante Chassey' 2019
Namn:Mercurey 'La Plante Chassey' 2019
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:La Plante Chassey, Mercurey (Mercurey AOP - 0,90 ha)
Färg:Rött
Druvsort:Pinot noir med en liten andel pinot beurot, båda från 110-åriga stockar
Jord:Djup finkornig lera, kalkhaltig märgel och kalksten
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Spontan jäsning av delvis fottrampade hela klasar i öppna ekståndare med tretton dagars maceration. Sju månaders lagring i äldre fat (minst fem år gamla). Endast en omdragning innan buteljering. Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Mercurey 'La Plante Chassey' 2018
Namn:Mercurey 'La Plante Chassey' 2018
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:La Plante Chassey, Mercurey (Mercurey AOP - 0,90 ha)
Färg:Rött
Druvsort:Pinot noir med en liten andel pinot beurot, båda från 110-åriga stockar
Jord:Djup finkornig lera, kalkhaltig märgel och kalksten
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Spontan jäsning av delvis fottrampade hela klasar i öppna ekståndare med tretton dagars maceration. Sju månaders lagring i äldre fat (minst fem år gamla). Endast en omdragning innan buteljering. Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Alkohol:13,5 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Mercurey 'La Plante Chassey' 2014
Namn:Mercurey 'La Plante Chassey' 2014
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:La Plante Chassey, Mercurey (0,90 ha)
Färg:Rött
Druvsort:Pinot noir med en liten andel pinot beurot, båda från 110-åriga stockar
Jord:Djup finkornig lera, kalkhaltig märgel, kalksten
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Spontan jäsning av delvis fottrampade hela klasar i öppna ekståndare med tretton dagars maceration. Sju månaders lagring i äldre fat (minst fem år gamla). Endast en omdragning innan buteljering. Ingen klarning eller filtrering.
Volymer:750ml, 1500ml
Skriv ut informationsblad
Saint-Aubin 'Le Ban' 2018
Namn:Saint-Aubin 'Le Ban' 2018
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:Lieu-dit 'Le Ban', Saint-Aubin (1 ha)
Färg:Rött
Druvsort:Pinot noir, planterade 1989
Jord:Sydvästläge väster om byn med grusig jordmån av vit lera och kalksten
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Press:Handdriven korgpress
Uppväxt:Spontan jäsning av delvis fottrampade hela klasar i öppna ekståndare med sexton dagars maceration. Tolv månaders lagring i äldre fat (minst fem år gamla). Endast en omdragning innan buteljering. Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Alkohol:14,5 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Saint-Aubin 1er Cru ’Le Puits’ 2020
Namn:Saint-Aubin 1er Cru ’Le Puits’ 2020
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:Lieu-dit ’Le Puits’, Saint-Aubin Premier Cru AOP
Färg:Rött
Druvsort:Pinot noir, planterade 1994
Jord:Skyddat sydvästläge ovanför byn med jordmån av vit lera och kalksten
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Spontan jäsning av delvis fottrampade hela klasar i öppna ekståndare med tio dagars maceration. Nio månaders lagring i äldre fat (minst fem år gamla). Endast en omdragning innan buteljering. Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Saint-Aubin 1er Cru ’Le Puits’ 2019
Namn:Saint-Aubin 1er Cru ’Le Puits’ 2019
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:Lieu-dit ’Le Puits’, Saint-Aubin Premier Cru AOP
Färg:Rött
Druvsort:Pinot noir, planterade 1994
Jord:Skyddat sydvästläge ovanför byn med jordmån av vit lera och kalksten
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Spontan jäsning av delvis fottrampade hela klasar i öppna ekståndare med tio dagars maceration. Nio månaders lagring i äldre fat (minst fem år gamla). Endast en omdragning innan buteljering. Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Alkohol:13 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Pommard ‘Les Petits Noizons’ 2019
Namn:Pommard ‘Les Petits Noizons’ 2019
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:‘Les Petits Noizons’, Pommard AOP (0,30 ha)
Färg:Rött
Druvsort:Pinot noir, från 110-åriga stockar
Jord:Södersluttning på drygt 300 meters höjd norr om/ovanför byn, med röd lätt lerjord på berggrund av kalksten.
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Spontan jäsning av delvis fottrampade hela klasar i öppna ekståndare med tretton dagars maceration. Tio månaders lagring i äldre fat (minst fem år gamla). Endast en omdragning innan buteljering. Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Pommard ‘Les Petits Noizons’ 2018
Namn:Pommard ‘Les Petits Noizons’ 2018
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:‘Les Petits Noizons’, Pommard AOP (0,30 ha)
Färg:Rött
Druvsort:Pinot noir, från 110-åriga stockar
Jord:Södersluttning på drygt 300 meters höjd norr om/ovanför byn, med röd lätt lerjord på berggrund av kalksten.
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Uppväxt:Spontan jäsning av delvis fottrampade hela klasar i öppna ekståndare med tretton dagars maceration. Tio månaders lagring i äldre fat (minst fem år gamla). Endast en omdragning innan buteljering. Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Gevrey-Chambertin ‘En Vosne’ 2017
Namn:Gevrey-Chambertin ‘En Vosne’ 2017
Vinbonde:Domaine Derain
Region:Frankrike - Bourgogne
Ursprung:‘En Vosne’, Gevrey-Chambertin (0,30 ha)
Färg:Rött
Druvsort:Pinot noir. Från 85-åriga stockar, samt nyplantering 2005.
Jord:Österläge i norra delen av appellationen, mitt i sluttningen i höjd med byn. Kalkhaltig lera och kalksten
Odling:Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert)
Press:Handdriven korgpress
Uppväxt:Spontan jäsning av delvis fottrampade hela klasar i öppna ekståndare med tio dagars maceration. Tio månaders lagring i äldre fat (minst fem år gamla). Endast en omdragning innan buteljering. Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:<20 mg/l
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad

Bilder

Fler Bönder:

Frankrike

Lorraine

Grekland

Italien

Abruzzo

Emilia

Lazio

Pantelleria

Toscana

Veneto

Österrike

Steiermark

Skandinavien

Cider

Kombucha

Spanien

Andalucia

Penedès

Tyskland

Franken


Certifierad ekologisk produktion