Andréa Calek växte upp i forna Tjeckoslovakien utan minsta tanke på att göra vin. Efter en tid i armén hoppade han av både den och sitt hemland och drog vidare till Frankrike. Han tog diverse påhugg på vingårdar i Provence för att slutligen inse att hans törst skulle leda honom till att göra eget vin.
Efter att kommit i kontakt med den naturliga odlarrörelsen i Beaujolais förstod han att det var levande viner utan tillsatser han ville göra. Med hjälp av Gérald Oustric på Le Mazel lyckades han komma över fem hektar i trakten av Valvignères och bosatte sig i en husvagn alldeles invid vinmarken. 2007 kunde han släppa sin första årgång. Sedan flera år tillbaka görs vinerna i nära samarbete med partnern/vinmakaren Stephana Nicolescu.
Caleks marker domineras av lera och kalksten och är planterade med syrah och grenache, merlot, viognier och chardonnay. Hans röda viner präglas av en blå klang i frukten och läskande tanniner, medan hans vita är djupa och mineraldrivna.
Certifierad ekologisk produktion